Przepis na doradę z grilla
Skosztuj doskonałej ryby z grilla. Dorada pieczona w całości wygląda i smakuje wyśmienicie. Wypróbuj nasz przepis na doradę z grilla!
Ryba z grilla
Zapach pieczonej ryby przywołuje wspomnienia z wakacji nad morzem. Jednak kiedy spędzasz wolny czas w domowym zaciszu, również możesz cieszyć się tym wyjątkowym smakiem. Proponujemy doskonały przepis na, bardziej dietetyczną niż smażona, doradę z grilla.
Możesz ugrillować ją w całości, będzie wtedy efektownie wyglądała. Ryba jest bardzo delikatna, dlatego najlepiej kiedy użyjesz folię aluminiową lub tackę. Sezon grillowy w pełni, więc nie trać czasu i sprawdź nasz przepis na doradę.
Potrzebne składniki:
Przygotowanie potrawy:
- Doradę wypatrosz- natnij nożem na podbrzuszu i usuń wnętrzności.
- Opłucz pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
- Do środka ryby włóż plasterek cytryny, a wierzch natrzyj solą morską i świeżo zmielonym
- Na wierzchu każdej ryby zrób po 3 nacięcia. W powstałe w ten sposób kieszonki włóż świeży tymianek.
- Rybę zawiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym grillu ok. 15-20 minut.