Przepis na kruche ciasteczka - tartaletki z czekoladą
Mamy doskonały przepis na kruche tartaletki z kremem czekoladowym. Zawsze się udają! Twoi bliscy pokochają słodkie mini tarty. Zobacz nasz przepis na kruche ciasto.
Przepis dla wielbicieli czekoladowych ciasteczek. Mini tarty idealnie sprawdzają się na przyjęciach zamiast tradycyjnych ciast lub ciastek. Delikatny krem i posypka orzechowa delikatnie rozpływają się na podniebieniu. Palce lizać!
Zobacz, jakie składniki musisz przygotować: 250 g mąki krupczatki, 2 jaja, półtorej łyżki masła, 100 g masła, 100 g cukru, pół szklanki śmietany kremówki, 100 g czekolady, orzechy, foremki do tartaletek.
Wyrabianie ciasta: połącz mąkę, cukier i 100 g masła. Zagnieć ciasto na gładką masę. Następnie roztrzep jajka i dodaj je powoli do wyrabianego ciasta. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 1 godzinę. Zimne ciasto rozwałkuj i wykrój kółka, które następnie włóż do foremek. Piecz przez 10 - 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Wykonywanie kremu: w garnuszku podgrzej śmietankę i roztop w niej czekoladę oraz łyżkę masła. Ostudź krem i wyłóż na babeczki. Posyp orzechami do dekoracji.