Jak zrobić domowy majonez?

Zobacz, jak zrobić pyszny majonez. Smaczny, kremowy, dobrze przyprawiony majonez idealny do dań mięsnych, sosów i sałatek. W szybki i prosty sposób przygotujesz domowy majonez na wielkanocne śniadanie. Instrukcja krok po kroku.

Domowy majonez

Wszyscy dokładamy wszelkich satrań, aby potrawy wielkanocne były samczne, wykwintne, a przede wszytskim zdrowe. W ten świateczny czas cieszymy się tradycyjnymi potrawami wykonanymi w domu. Coraz wiekszą popularność zdobywają wykonane własnoręcznie sosy, pasty, dipy, ketchupy czy marynaty. Zobacz, jak zrobić domowy majonez z wysokiej jakości składników.

KROK I - Wbijanie żółtek

Oddziel żółtka od białek i przelej żółtka do oddzielnego naczynia wygodnego do miksowania.

KROK II - Przyprawianie majonezu

Do żółtek dodaj sól i cukier.

KROK III - Nutka musztardy

Dodaj łyżeczke musztardy.

KROK IV - Czas na olej i wodę

Kiedy wlejesz już pół szklanki oleju, do majonezu dodaj ocet i wymieszaj. Następnie powoli wmieszaj pozostałą część oleju.

KROK V - Przechowywanie domowego majonezu

Majonez przelej do słoiczka i przechowuj w lodówce. Zużyj w ciągu 2–3 dni.

Murator.tv: Jak zrobić pyszny sos tzatziki?

Opracowanie: Redakcja Zrobiszsam.pl

Zdjęcia: Smaczna Strona Tesco

Źródło: Materiały prasowe Smaczna Strona Tesco

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.
Copyright © TIME S.A. 2018
hosted by supermedia