GOTOWANIE: Ryby i owoce morza

Znudziły Ci się tradycyjne śledzie, które co roku lądują na twoim stole wigilijnym? Zobacz korzenne śledzie w miodowej odsłonie. Zaskocz bliskich nowym przepisem na ich ulubioną potrawę z ryb. Smacznego!

Myślisz już nad potrawami wigilijnymi?? Zobacz nasz przepis na karpia z piekarnika. Pyszna, zdrowa rybka przyrządzona z masłem, owocami i orzechami. Bogaty przepis w sam raz na święta Bożego Narodzenia.

Jeżeli Twoje dziecko nie lubi potraw z ryb, zaproponuj mu kuleczki rybne, a szybko zmieni zdanie. Smażone kuleczki rybne to także doskonały przepis na wegetariański obiad.

Gdy sezon na grzyby i dynię rozkwita, warto wykorzystać w kuchni jego bogactwo. Oto przepis na pyszny makaron z grzybami i dynią – doskonały na obiad lub kolację. My proponujemy tagiatelle.

Sushi uchodzi za potrawę modną, ale też skomplikowaną. Udowadniamy, że najpopularniejsze danie kuchni japońskiej wcale nie musi takie być. Co więcej, podczas przygotowywania sushi można się naprawdę świetnie bawić! Wypróbuj nasz przepis na sushi maki!

Skosztuj doskonałej ryby z grilla. Dorada pieczona w całości wygląda i smakuje wyśmienicie. Wypróbuj nasz przepis na doradę z grilla!

Szykujesz przyjęcie dla znajomych? Na przystawkę przygotuj awokado nadziewane krewetkami – eleganckie i pyszne, a do tego pełne wartości odzywczych!

Przystawka z zielonych szparagów z serem parmezan to wykwintne danie, którym zachwycisz nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Zobacz, jak łatwo przygotowywać szparagi.

Paella to jedno z popularniejszych dań kuchni hiszpańskiej. Serwowana z owocami morza: kalmarami, krewetkami, małżami czy paluszkami krabowymi to przysmak dla smakoszy. Polecamy sprawdzony przepis na hiszpańską paellę z owocami morza.

Krewetki to doskonały pomysł na szybką przystawkę. Jeśli więc tylko lubisz te najpopularniejsze u nas skorupiaki, ten przepis jest dla ciebie. Szybko, prosto i smacznie – to trzy słowa, które w pełni opisują ten fantastyczny przepis na krewetki. Przekonaj się jak smakują!

Pieczony pstrąg to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z ryb. Najlepiej smakuje z dodatkiem masła i świeżych ziół. Ryba pieczona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i nie traci swoich wartości odżywczych. A pstrąg ma ich naprawdę sporo, szczególnie kwasów Omega-3.

1 2 >

Najczęściej czytane

Kwiaty z bibuły na każdą okazję. Jak...

Montaż brodzika w łazience. Bardzo...

Montaż szafy wnękowej krok po kroku

strzałka

Kartki Walentynkowe

Cztery pomysły na wykorzystanie niepotrzebnych czasopism, resztek kordonka, czy filcu. Łatwo,...

strzałka

haczyki do ramek z zawleczek z puszek

Gdy spadnie nam ze ściany obrazek i nie mamy czasu udać się do marketu po haczyki wystarczy, że...

strzałka

Ozdobne świąteczne świece.

Uwielbiam święta, a zapach cynamonu i pierników chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami,...

strzałka

Podkładki pod kubek w kształcie głowy dinozaura DIY. Instrukcja wykonania.

Na stole w kuchni, jadalni czy też na biurku należy dbać o każdy szczegół. Nie bez znaczenia są...

             
szukaj na mnóstwo świetnych pomysłów