Przepisy z dyni. Dynia marynowana w zalewie octowej
Jesienne potrawy z dyni. Zobacz, jak przygotować dynię w occie. To szybka i smaczna przekąska dla całej rodziny. jak wykonać dynie marynowaną krok po kroku.
Potrawy z dyni - dynia marynowana
Jesienna kuchnia powinna być pikantna i wyrazista w smaku. Przepisy na potrawy z dyni stały się ostatnio bardzo popularne. W końcu zaczyna być doceniane to smaczne i zdrowe sezonowe warzywo. Pomarańczowa głowa doskonale sprawdza się jako jesienna dekoracja, ale i również jako podstawa do dań z dyni.
Zobacz, jak przygotować dynię w occie. To idealna przekąska na halloweenowe przyjęcie. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się jaki jest prosty!
Zobacz koniecznie: Dynia na Halloween - lampion z dyni krok po kroku. ZRÓB TO SAM>>>
http://zrobiszsam.muratordom.pl/dekoracje/w-domu/jak-zrobic-lampion-z-dyni-dekoracje-na-halloween-krok-po-kroku,12_338.html
Potrzebne składniki:
- 1kg dyni
- 0,5l octu
- 25dag cukru
- starty imbir
- 3l wody
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz ze skórki, przekrój na pół i wybierz pestki.
- Pokrój na mniejsze kawałki takie, aby zmieściły się do przeznaczonego słoika. Może być kostka lub długie prostokąty.
- Cukier rozpuść we wrzącej wodzie i dodaj ocet.
- Do zagotowanej wody dodaj dynię.
- Przelej dynię z zalewą do słoika i dopraw imbirem według uznania.
- Zakręcone słoiki możesz zagotować do szczelnego zamknięcia lub odstawić na kilka dni i zjeść dynię.