Przepisy z dyni. Dynia marynowana w zalewie octowej

2020-10-30 11:01

Jesienne potrawy z dyni. Zobacz, jak przygotować dynię w occie. To szybka i smaczna przekąska dla całej rodziny. jak wykonać dynie marynowaną krok po kroku.

Dynia w occie
Autor: KROSAGRO Dynia w occie to świetna przekąska na jesiennym przyjęciu halloweenowym.

Potrawy z dyni - dynia marynowana

Jesienna kuchnia powinna być pikantna i wyrazista w smaku. Przepisy na potrawy z dyni stały się ostatnio bardzo popularne. W końcu zaczyna być doceniane to smaczne i zdrowe sezonowe warzywo. Pomarańczowa głowa doskonale sprawdza się jako jesienna dekoracja, ale i również jako podstawa do dań z dyni.

Zobacz, jak przygotować dynię w occie. To idealna przekąska na halloweenowe przyjęcie. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się jaki jest prosty!

Zobacz koniecznie: Dynia na Halloween - lampion z dyni krok po kroku. ZRÓB TO SAM>>>

http://zrobiszsam.muratordom.pl/dekoracje/w-domu/jak-zrobic-lampion-z-dyni-dekoracje-na-halloween-krok-po-kroku,12_338.html

Potrzebne składniki:

  • 1kg dyni
  • 0,5l octu
  • 25dag cukru
  • starty imbir
  • 3l wody

Sposób przygotowania:

  1. Dynię obierz ze skórki, przekrój na pół i wybierz pestki.
  2. Pokrój na mniejsze kawałki takie, aby zmieściły się do przeznaczonego słoika. Może być kostka lub długie prostokąty.
  3. Cukier rozpuść we wrzącej wodzie i dodaj ocet.
  4. Do zagotowanej wody dodaj dynię.
  5. Przelej dynię z zalewą do słoika i dopraw imbirem według uznania.
  6. Zakręcone słoiki możesz zagotować do szczelnego zamknięcia lub odstawić na kilka dni i zjeść dynię.
Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.