Sezon grillowy w pełni. Polecamy wyśmienite banany z grilla
Kto powiedział, że z grilla najlepiej smakuje mięso. Spróbujcie wykonać wyśmienity deser z grilla. Aromatyczny i ciepły owoc ze skórką w charakterystyczne ciemne pręgi od rusztu- to jest to!
Deser bananowy
Jeżeli jeszcze nie próbowałeś owoców z grilla, na początek idealnie sprawdzą się grillowane banany. Upiecz je w skórce, która spełni zadanie foremki ochronnej. Zachowają kształt, a ogień wydobędzie aromat i słodycz. Bananowy deser z nutką rumu i brązowego cukru zachwyci każde podniebienie.
Wypróbuj ten szybki i łatwy deser na najbliższym grillowaniu. Zaskocz najbliższych i przyjaciół wspaniałym i smacznym pomysłem.
Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a jak się grilluje metodą pośrednią
Potrzebne składniki:
- 4 banany
- 60 ml rumu
- brązowy cukier
- tacki do grilla
Sposób przygotowania:
1. Banany umyj i osusz.
2. Nie obierając ze skórki, przekrój je wzdłuż.
3. Miąższ polej rumem i posyp brązowym cukrem.
4. Tak przygotowane banany ułóż na tacce i grilluj ok. 8 minut. Banany będą smakować doskonale podane z lodami waniliowymi.