Sezon grillowy w pełni. Polecamy wyśmienite banany z grilla

2014-06-26 16:10
Banany z grilla
Autor: Jan Niezbędny Banany z grilla to idealne zakończenie wakacyjnej uczty na świeżym powietrzu.

Kto powiedział, że z grilla najlepiej smakuje mięso. Spróbujcie wykonać wyśmienity deser z grilla. Aromatyczny i ciepły owoc ze skórką w charakterystyczne ciemne pręgi od rusztu- to jest to!

Deser bananowy

Jeżeli jeszcze nie próbowałeś owoców z grilla, na początek idealnie sprawdzą się grillowane banany. Upiecz je w skórce, która spełni zadanie foremki ochronnej. Zachowają kształt, a ogień wydobędzie aromat i słodycz. Bananowy deser z nutką rumu i brązowego cukru zachwyci każde podniebienie.

Wypróbuj ten szybki i łatwy deser na najbliższym grillowaniu. Zaskocz najbliższych i przyjaciół wspaniałym i smacznym pomysłem.

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a jak się grilluje metodą pośrednią

Potrzebne składniki:

  • 4 banany
  • 60 ml rumu
  • brązowy cukier
  • tacki do grilla

Sposób przygotowania:

1. Banany umyj i osusz.

2. Nie obierając ze skórki, przekrój je wzdłuż.

3. Miąższ polej rumem i posyp brązowym cukrem.

4. Tak przygotowane banany ułóż na tacce i grilluj ok. 8 minut. Banany będą smakować doskonale podane z lodami waniliowymi.

Wypróbowałeś bananowy deser? Teraz czas na kuchnię grecką. Milfej - deser w cieście filo na Murator.tv

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
Nasi Partnerzy polecają