Przepis na domowe babeczki Red Velvet

2014-08-04 13:02

Czerwone babeczki są bardzo popularne w cukierniach. Domowe wypieki są tańsze i zdrowsze, dlatego wypróbuj nasz przepis na babeczki Red Velvet. Wykonaj własnoręcznie i pięknie ozdób. Mogą być miłym, słodkim prezentem dla bliskiej osoby. Sprawdź nasz przepis!

Babeczki Red Velvet
Autor: PR_room Babeczki Red Velvet to doskonały słodki upominek dla bliskiej osoby.

Domowe babeczki

Czerwone babeczki Red Velvet to prawdziwy rarytas w cukierniach i piekarniach. Zdobyły popularność na całym świecie. Teraz możesz upiec je własnoręcznie według naszego przepisu na wyjątkowe czerwone ciasto. Nie ma to jak zapach świeżo upieczonego ciasta roznoszący się po całym domu.

Domowe babeczki mogą być nadziane lub nie. Idealnie sprawdzi się w tej roli truskawkowa konfitura lub czekolada. Wszystko zależy od twoich upodobań smakowych. Muffinki to smaczny upominek dla bliskiej osoby. Możesz udekorować stosowanie do okazji. Zobacz jak samodzielnie upiec babeczki krok po kroku.

Jak zaplanować wygodną i funkcjonalną kuchnię?

Składniki na babeczki:

  • 200g margaryny
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka soli kuchennej
  • 400g mąki tortowej
  • 300g cukru
  • barwnik spożywczy w kolorze czerwonym
  • 2 łyżeczki kakao w proszku
  • 250ml maślanki naturalnej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki na krem:

  • szklanka mleka
  • 1/3 szklanki mąki tortowej
  • kostka margaryny
  • 200g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 125ml śmietanki lub mleka

Sposób przygotowania:

Ciasto:

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Możesz użyć papilotek do babeczek lub formy wysmarowanej tłuszczem.

2. Utrzyj margarynę z cukrem, aż będzie puszysta. Następnie dodaj jajka i zmiksuj wszystko razem. Wymieszaj masę z aromatem waniliowym.

3. W oddzielnym naczyniu dokładnie wymieszaj kakao i barwnik spożywczy z dwiema łyżeczkami wody. Następnie całość zmiksuj.

4. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodaj do masy margarynowej na przemian z maślanką. Całość zmiksuj.

5. Przełóż gotową masę do foremek i piecz przez 20-25 minut.

6. Pozostaw do wystygnięcia.

Krem:

1. Wymieszaj mąkę z mlekiem, następnie przelej do rondelka i zagotuj nie przestając mieszać aż zgęstnieje. Wstaw do lodówki.

2. Zmiksuj margarynę razem z cukrem i aromatem waniliowym. Powoli dodaj chłodną mieszankę z mleka i mąki.  Dokładnie zmiksuj dodając mleko lub śmietankę, do uzyskania konsystencji gładkiego kremu. Masę połóż na babeczki.

Domowe wypieki kuchni greckiej. Milfej - deser w cieście filo

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.