GOTOWANIE: Ciasta, desery, napoje

Mały podarunek od serca – delikatne kruche ciastka cytrynowe – zaskarbi Ci względy ukochanej lub ukochanego. Trudno się im oprzeć – kruche ciastka są delikatne w smaku, dzięki czemu pochłania się je w hurtowych ilościach.

Szybkie rogaliki drożdżowe z marmoladą uratują każdą niezapowiedzianą wizytę gości. Są przepyszne, rozpływają się w ustach i łatwo się je przygotowuje. Mają tylko jedną wadę – zbyt szybko znikają. Wypróbuj nasz szybki i sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe i przygotuj pyszne rogaliki.

Bezy są kapryśne, ale warto wypróbować różne przepisy na bezy, by znaleźć swój sposób na bezy idealne – kruche, ale delikatnie ciągnące się w środku, lekkie jak puch. Tagi: bezy, wykorzystanie białek, lekki deser, zastosowanie białek

Tą klasyczną potrawę kuchni indyjskiej zamówisz praktycznie w każdej restauracji z kuchnią z tego rejonu świata. Możesz go jednak przygotować również we własnej kuchni. Tradycyjnie, kurczaka powinno się upiec w piecu tandoor, ale jeśli masz odwagę to podejmij wyzwanie i upiecz...

Jeżeli lubisz chałwę, raczej nie oprzesz się tortowi chałwowemu. Jest rozkosznie słodki, ale słodycz tę łagodzi nieco likier kawowy, którym nasączono biszkopt, oraz lekko kwaskowaty dżem z czarnej porzeczki. Wypróbuj przepis na tort, który ma wszystkie torty pod sobą.

Deser idealny dla dzieci, ale polubi go z pewnością każdy dorosły. Choćby dlatego, że jest lekki i zdrowy, ale przede wszystkim nieziemsko smaczny. Pieczone jabłka z dodatkiem cynamonu, goździków i kwaskowej konfitury lub dżemu to doskonały smakołyk na jesienne i zimowe podwieczorki. Świetnie rozgrzewa i wspaniale smakuje. Przekonaj się!

Wypróbuj nasz przepis na oponki serowe. Delikatne i puszyste domowe słodkości z ciasta na wyśmienitym białym serze. Palce lizać!

Prosta i uniwersalna przystawka - tostada - to charakterystyczna potrawa meksykańska. Sposobów na jej przygotowanie i podanie jest wiele, ale są trzy podstawowe składniki, w które musisz się zaopatrzyć. Bez meksykańskiej tortilli kukurydzianej, fasoli pinto i marynowanego...

Twoja rodzina i znajomi uwielbiają ciasteczka czekoladowe? Zobacz, jak przygotować ich świąteczną wersję – z malinową pianką. Mini słodkości zapakowane w przezroczystą folię i ozdobione motywami świątecznymi będą przyjemnym podarunkiem mikołajkowym lub świątecznym.

Święta Bożego Narodzenia to czas przygotowywania słodkich smakołyków. Nie wszystkie muszą trafić na świąteczny stół. Niektóre, po umieszczeniu w ozdobnym opakowaniu mogą stać się uroczym, gwiazdkowym lub mikołajkowym podarunkiem. Spróbuj zrobić orzechy w karmelu! To nie jest trudne!

Mamy doskonały przepis na kruche tartaletki z kremem czekoladowym. Zawsze się udają! Twoi bliscy pokochają słodkie mini tarty. Zobacz nasz przepis na kruche ciasto.

1 2 3 5 >

Najczęściej czytane

Kwiaty z bibuły na każdą okazję. Jak...

Montaż brodzika w łazience. Bardzo...

Montaż szafy wnękowej krok po kroku

strzałka

Kartki Walentynkowe

Cztery pomysły na wykorzystanie niepotrzebnych czasopism, resztek kordonka, czy filcu. Łatwo,...

strzałka

haczyki do ramek z zawleczek z puszek

Gdy spadnie nam ze ściany obrazek i nie mamy czasu udać się do marketu po haczyki wystarczy, że...

strzałka

Ozdobne świąteczne świece.

Uwielbiam święta, a zapach cynamonu i pierników chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami,...

strzałka

Podkładki pod kubek w kształcie głowy dinozaura DIY. Instrukcja wykonania.

Na stole w kuchni, jadalni czy też na biurku należy dbać o każdy szczegół. Nie bez znaczenia są...

             
szukaj na mnóstwo świetnych pomysłów